Ханзи Флик: И Тер Стеген е човек, и той допуска грешки

Наставникът на Барселона Ханзи Флик се застъпи за вратаря Марк-Андре тер Стеген, който не беше на познатата си висота при загубата с 1:2 от Монако в Шампионската лига преди дни. Германецът носи вина за ситуацията в началото на мача, когато негов неточен пас доведе до червен картон за Ерик Гарсия, заради което около 80 минути каталунците играха с човек по-малко.

Ето какво коментира Флик по някои теми преди шампионатния двубой срещу Виляреал, който е в неделя от 19:30 часа.

Поражението от Монако
Това си беше мач като мач. Не ме интересува толкова какво се говори, защото за нас е важно да имаме ясна идея за развитието ни. Без значение дали губим, или печелим – от нас се иска да обясняваме на футболистите с какво са се справили и с какво не са. Да, по-хубаво е да се анализира победа, но понякога се налага това да бъде и загуба.

Тер Стеген
Една от силните му страни е играта с крака. Той е наясно, че срещу Монако допусна грешка при червения картон, но и той е човек. И аз допускам грешки, вие допускате грешки… на всички се случва. Мисля, че в случая се прави от мухата слон.

Ерик Гарсия
Говорих с него и той е наясно в какво положение сме. Той предпочита да е централен защитник, но в момента се нуждаем от него като №6. Всичко е в името на отбора и на тренировките той се справя добре в тази си роля.

Отличният старт на сезона
Първите три успеха ни направиха още по-уверени, а това е важно, когато преследваш победата. Отстъпихме от Монако, но пък в този мач се защитавахме много добре с деветима полеви футболисти. В испанския футбол ми харесва това, че всички тимове искат да владеят топката.

Ансу Фати
Когато се завръщаш след травма, е нужно време за адаптация. Той се нуждае от игрови минути, отнасяме се внимателно към него. Но пък се вижда, че той вече е на по-високо ниво.

Aлехандро Балде
Той е много важен за тима и има накъде още да се развива. Харесвам играта му в атака. Балде игра в мачове, които не бяха лесни. Сигурен, че ще се завърне в националния отбор.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели