Да гледаш внуче и да работиш е възможно дори в България – Историята на Екатерина Коцева

За много хора дългогодишната работа в една и съща компания е символ на стабилност и удовлетворение.

Пример за такава отдаденост е Екатерина Коцева, която вече 16 години радва колегите и клиентите на Kaufland с широката си усмивка и енергия.

По образование тя е педагог. Пътят й в Kaufland стартира след обява по радиото. Започва от работа на каса, след това преминава в трезор, а по-късно заема и лидерска позиция – ръководител отдел „Каси“. Най-голямото си удовлетворение получава във филиала на веригата в кв. „Люлин“, който се оказва близо и до дома ѝ.  

„Това, което ме държи толкова време, е уважението и подкрепата, която получавам, както и сплотеността на колектива, който изградихме. Всичко това ми дава спокойствие да върша работата си с увереност. По този начин и аз давам всичко от себе си“, разказва Екатерина.

Работата, която дава възможност и за време с внучката

„Благодарение на заетостта си в Kaufland, успях да намеря баланс между работата и личния си живот. Като служител на каса работя от 5 сутринта до 13:30 ч., което ми позволи през първите години от раждането на моята внучка, да помагам ежедневно с грижите за нея. Тези моменти са едни от най-хубавите в живота ми,“ казва Екатерина с усмивка.

Придобивките като допълнителното здравно осигуряване, също играят важна роля за личното и професионалното ѝ спокойствие „През последните години преминах през две сериозни операции и благодарение на допълнителното здравно осигуряване, успях да ги направя без да плащам нищо,“ разказва Екатерина с благодарност.

Уроците от младите колеги

„Имаме много дългогодишни колеги, но и млади. Те идват, привлечени от добрите условия, но не всички осъзнават, че тук се изисква не само работа, а отдаденост и желание да се впишеш в колектива“ обяснява тя и допълва, че се старае да ги научи да бъдат отговорни и да правят нещата от сърце. 

Екатерина вярва, че работата в Kaufland е подходяща за различни поколения и хора с разнообразен опит, защото предлага много възможности да учиш нещо ново всеки както от хората, така и от вътрешни обучения. „Тук можеш да намериш себе си, дори ако през целия си живот си работил в друга сфера. Стига да си готов да учиш и да се отдадеш на работата,“ казва тя.

В края на разговора споделя, че работата ѝ през последните 16 години е не просто професионално задължение, а място, което ѝ предоставя усещане за принадлежност. То е и място, на което е преживяла много забавни моменти заради общуването с различни хора.

На Екатерина догодина й предстои пенсиониране, но преди това ще се възползва от една от придобивките за дългогодишни служители – 3-месечен творчески отпуск, в който да се наслади на време със своето семейство, градинарство и вилата си, а наесен ще се върне с нови сили в Kaufland.

 

Сподели